Затверджено критерії ступеня ризику діяльності з медичної практики

16.02.2019

Кабмін постановою від 18.12.2018 р. № 1163 затвердив нові Критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з медичної практики і визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Міністерством охорони здоров’я.
Перелік критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з медичної практики, їх показники та кількість балів за кожним показником, періодичність здійснення заходів державного нагляду (контролю) визначено за формою згідно з додатком 2.

Відповідно планові перевірки будуть здійснюватися стосовно діяльності суб’єктів господарювання, що віднесені до:

високого ступеня ризику — не частіше одного разу на два роки;
середнього ступеня ризику — не частіше одного разу на три роки;
незначного ступеня ризику — не частіше одного разу на п’ять років.

Якщо за результатами не менш як двох останніх планових перевірок не виявлено фактів порушення вимог законодавства від провадження господарської діяльності з медичної практики, наступний плановий захід державного нагляду (контролю) щодо такого суб’єкта господарювання здійснюється не раніше ніж через установлений для відповідного ступеня ризику період, збільшений у 1,5 раза. Зазначене положення не застосовується до суб’єктів господарювання, віднесених до високого ступеня ризику.

Завантажити Постанову з усіма додатками можна за цим посиланням.

© Медконсалтинг. Всі права захищено. 2011-2024.
м. Київ, проспект Берестейський 67, БЦ Bright, оф.304
тел.: +380 (44) 466-11-46
моб.: +380 (67) 796-11-36